Clinical Investigator Training Course (CITC) - 2021

December 7th and 8th, 2021

Add the Event to Your Calendar

AGENDA

View Start Time on World Clock

Day 1: December 7th, 2021 | 1:00 p.m. - 5:00 p.m. (Eastern, UTC-4)

1:00 pm	Small Business and Industry Assistance (SBIA) Introduction	Brenda Stodart CAPT, USPHS Director, Small Business and Industry Assistance (SBIA) Division of Drug Information (DDI) Office of Communications (OCOMM) Center for Drug Evaluation & Researce FDA	
1:10 pm	CITC Overview	Leonard Sacks, MBBCh Associate Director Office of Medical Policy (OMP) CDER FDA	
1:20 pm	Gene Therapy	Lei Xu, MD, PhD Branch Chief General Medicine Branch II Office of and Advanced Therapies (OTAT) Center for Biologics Evaluation and R (CBER)	
1:50 pm	CarT Therapy	Lianne Hu, MD, PhD, MPH, MS Clinical Analyst Division of Clinical Evaluation and Pharmacology/Toxicology OTAT CBER FDA	30 mins
2:20 pm	Question and Answer Session	Lei Xu Lianne Hu	15 mins
2:35 pm	Break		15 mins

The Small Business and Industry Assistance (SBIA) program in the Center for Drug Evaluation and Research provides guidance, education and updates for regulated industry.

- Register for Upcoming Training
- Watch Learning Library Recordings on YouTube
- Subscribe to CDER SBIA Email Updates
- Follow on LinkedIn

2:50 pm	Innovations in the Design of Clinical Trials in Oncology	Sandra Casak, MD Acting Team Leader, Gastrointestinal Malignancies Division of Oncology Office of Oncolo Diseases (OOD) Office of New Drugs CDER FDA	
3:15 pm	COVID-19 Treatment	Kirk Chan-Tack, MD and Sarita Boy PharmD Medical Officers Division of Antivirals Office of Infectious Disease (OID) OND CDER FDA	d, 30 mins
3:45 pm	Question and Answer Session	Sandra Casak Kirk Chan-Tack Sarita Boyd	15 mins
4:00 pm	Trial Populations – Diversity, Sex Differences, Pediatrics	Mathilda Fienkeng, PharmD, MS, RA CDR, USPHS Division Director Division of Medical Policy Development Office of Medical Policy Initiatives (OM OMP CDER FDA	nt
		Kaveeta Vasisht, MD, PharmD Associate Commissioner Office of Women's Health (OWH) Office of the Commissioner (OC) FD	30 mins A
		Lynne Yao, MD Director Division of Pediatric and Maternal Hea Office of Rare Diseases, Pediatrics, Urologic and Reproductive Medicine (ORDPURM) OND CDER FDA	alth
4:30 pm	Question and Answer Session	CDR Mathilda Fienkeng Kaveeta Vasisht Lynne Yao	15 mins
4:45 pm	Wrap up for the Day		5 mins

1:00 pm	Master Protocols	Gregory Levin, PhD	15 mins
		Deputy Director	
		Division of Biometrics III Imme	ediate Office
		Office of Biostatistics (OB) CD	ER FDA
		` , , , ,	·

1:15 pm	Decentralized Clinical Trials	Leonard Sacks, MBBCh	15 mins
	(DCTs), Digital Health	Associate Director)
	Technologies (DHTs)	Office of Medical Policy (OMP) CDEF	R FDA
:30 pm	Real World Evidence	John Concato, MD	15 mins
		Associate Director of Real-World Evid OMP CDER FDA	ence
1:45 pm	Drug Repurposing	Heather Stone, MPH	15 mins
- 1	3 1 1 1 3	Public Health Analyst	
		OMP CDER FĎA	
2:00 pm	Demo Session on Portal to	Shoma Foss, MS, PMP	15 mins
•	Submit Research	Senior Business Informatics Program	
	Investigational New Drugs	Manager	
	(INDs)	Office of Strategic Programs (OSP)	
		Office of Business Informatics (OBI)	
2:15 pm	Question and Answer Session	Gregory Levin	30 mins
		Leonard Sacks	
		John Concato	
		Heather Stone	
		Shoma Foss	
2:45 pm	Break		15 mins
3:00 pm	Investigator Responsibilities	Cynthia Kleppinger, MD	60 mins
	Including as Applied during	Medical Officer	
	Covid-19	Good Clinical Practice Assessment Branch	
		Division of Clinical Compliance Evaluation	
		Office of Scientific Investigations (OSI) CDER FDA	
4:00 pm	Question and Answer Session	Cynthia Kleppinger	20 mins
4:20 pm	Wrap Up	Leonard Sacks	10 mins